Reacollege

Groenopleidingen

Vind jij het fijn om lekker buiten te werken? Of tussen de planten in een kas? Met een beroepsopleiding in de groensector kun je aan de slag bij een hoveniersbedrijf, bij een kwekerij, bij een tuincentrum of in het groenbeheer.  

De opleidingen in de groensector behoren tot onze populairste opleidingen. Studenten zijn vooral enthousiast over de authentieke leeromgeving. Tijdens de praktijklessen van de hoveniers werk je samen met een opleidingscoach bij de klanten van hoveniersbedrijven waarmee we intensief samenwerken. De praktijklessen van de richting plantenteelt bieden we aan op onze eigen kwekerij en elke week is er een praktijkles met een opleidingscoach bij een reguliere kwekerij. De opleiding bestaat vooral uit praktijklessen aangevuld relevante vakgerichte cursussen zoals veilig werken met de bosmaaier, VCA basis en motorkettingzaag. In de winterperiode zal er 1 dag in de week theorie worden aangeboden zodat we in het groeiseizoen vooral in de praktijk kunnen leren. 

Voorbeelden van opleidingen

  • Medewerker hoveniersbedrijf
    Bij een hoveniersbedrijf werk je mee met de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en openbaar groen.
  • Medewerker tuincentrum of kwekerij
    Bij een tuincentrum of kwekerij kweek en verzorg je potplanten, snijbloemen, groenten of bomen. 

Beroepsopleiding op maat

Een beroepsopleiding bij REA College is altijd een opleiding op maat waarbij naast vakvaardigheden vooral veel aandacht is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Samen met jou kijken we waar jij interesse en talent voor hebt, zodat jij de vaardigheden opdoet voor de baan die bij jou past. 

Deze opleiding wordt aangeboden in Nijmegen en in Arnhem.